Emprenedoria

Fase 1: creem la cooperativa

Els objectius d’aquesta fase del projecte són els següents:

 1. Entendre per què una cooperativa és el millor tipus de societat per a aquest projecte.
 2. Aprendre i compartir els principis cooperatius.
 3. Conèixer tots els tràmits que s’han de fer per constituir una cooperativa.
 4. Aprendre a prendre decisions de forma democràtica en les assemblees.
 5. Prendre decisions: nom, capital inicial, etc.
 6. Decidir quins càrrecs necessiteu i triar els candidats més adequats.

Fase 2: dissenyem la imatge i comuniquem

Els objectius d’aquesta fase del projecte són els següents:

 1. Entendre per què la imatge és important com a mitjà de difusió i de comunicació.
 2. Aprendre com es dissenya la imatge d’una empresa o d’un projecte.
 3. Practicar el que heu après aplicant tècniques artístiques i plàstiques.
 4. Utilitzar l’ordinador i les tecnologies de la comunicació.
 5. Aprendre a treballar en equip.
 6. Aprendre a consensuar i a acceptar les decisions del grup.

cueme

Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE) fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

Enguany, els i les alumnes de cinquè crearem i gestionarem una cooperativa escolar. Per a fer això, necessitarem el recolzament de la comunitat educativa, l’administració de la nostra localitat i del Consell Comarcal del Maresme.

CUEME

La metodologia educativa és el treball per projectes. Reforça valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat i constitueix una eina d’inclusió social. La cooperativa centra l’activitat empresarial en la persona i no en el capital, es gestiona de manera democràtica i participativa i dóna part dels beneficis a projectes socials.

Més endavant, farem difusió dels avenços de la nostra cooperativa.

SOM-HI!

Aprendre a emprendre (notícia publicada el 26 de novembre al web de l’Ajuntament d’Alella)

DSCN4157

Alumnes de 5è de primària de l’Escola La Serreta han començat a donar els primers passos en el món de l’emprenedoria a través del projecte CuEmE, una iniciativa que pretén fomentar la cultura emprenedora a l’escola. És tracta d’un projecte promogut per la Diputació de Barcelona i en el cas d’Alella, com a municipi de menys de 10.000 habitants, compta amb l’assessorament del Consell Comarcal del Maresme.

El treball es desenvolupa durant tot el curs, implica a tota la classe, i permet viure de primera mà i d’una manera totalment pràctica tot els passos que cal fer a l’hora d’emprendre un negoci. Començant pel tipus d’estructura empresarial, que en aquest cas concret ha pres la forma d’una cooperativa, en la que tota la classe té la mateixa responsabilitat, seguint amb l’elaboració dels estatuts, l’elecció dels membres directius, la sol·licitud de registre de la cooperativa (que s’ha fet avui efectiva de amb la presència d’una dinamitzadora del projecte del Consell Comarcal del Maresme) i l’elecció del nom (en aquest cas “Recicleta”).

L’alumnat cooperativista haurà d’avançar fins a final de curs en les diferents fases del seu projecte: creant la imatge de la cooperativa, generant idees de productes, fent l’estudi de mercat, cercant finançament per al seu projecte, fabricant els productes i venent-los. Una vegada cobertes les despeses, una part dels diners que recullin (a l’entorn del 15%) es destinarà a una entitat social i la resta serviran per realitzar una activitat conjunta de tot el grup.

http://www.alella.cat/12163